2008. 05. 18.

Szabad energia cukornádból



Sweet Sorghum : a Mid-West For Ethanol Sugarcanéja ?


Mi olyan édes , mint látssz olyasminek szemcsézz , és nőhetik ezt az United State közül sokban , hogy csináljon ethanolt ?
Cukorcirok .
Amerikai utászcsapat használtak cukorcirokot , mint egy helyettesítő karakter cukorra , hogy csináljon szirup . The szirupot , hozzáférhető ma , főként Kentuckyban és Tennesse-ben csinált , dekádok nélkül állatállomány betöltés . Todayre használták a legamerikaibb cukorcirokot , néhány kutató néz a használatra hogy csináljon ethanolt , hogy belevegyítsen gázolajot , és tájékoztató program elektront adjen az ország függőségét olajon .
Cukorcirok . The United Statéra az időzítésnek igaza lehet megvásárolva az ő határját , miközben használ ethanolra szemcsézz , és világcégek felkelnek körülbelül használva szemeket to csinál üzemanyag , amíg az árak felszöknek Atat , ugyanilyenkor kutatók keresik viselkedést , hogy csináljon biofuelsat , amit azok a sárgás rezedák csinálnak többet amit elektront adni szén-dioxid kibocsátás . Sweet cirokot amiket megszerez jó osztályzatakat az összes panaszpontokon .
Kelet-Indiában , ahol kutatók csináltak ethanolt cukorcirokból mostanában , tudják ezt , mint egy programozható levágott darab , mert farmerek termeszthetik azt szemre táplálkozásra , vagy a szárakra állati betöltésre , vagy ethanol . It termeszteni fog in forró és száraz feltételfüzet , és tolerál borsos videólemez sávját és waterloggingat .
Betakarítanak cukorcirokot az ő szaftjára , mielőtt az ivarérett növény alakok , amikbe nyomnak szem . The szárak , csoportos virágait , és megerjednek a szaftot , és lepárolják , hogy csinálja , hogy ethanol . The folyamat egyszerűbb , és megkövetel kevesebb elektromosságot , mint csinál ethanol kukoricából .
Nőve cukorcirok csak kettedrészről megkövetel a víz kukoricára szükségelt , és kettedrészről a nitrogen tápsó . And sugarcanétól eltérően , ami nő tropikus feltételfüzetben győzz le , az ország közül sokban nőhetnek fast-growing cukorcirokot a nyár folyamán .
De a levágott darabnek van egy nagy akadálya : vaskos beszállítani , és nem készletezhetik ezt . Inat tényt , folyamatos műveletvégzésnek el kell kezdenie körülbelül 24 órán belül , miután arató vagy cuki igen , veszendőbe kell mennie .
Kutatók keresik cukorcirok és kisebbrendű feldolgozási rendszerek jobb kőzetfajtáit , amik csinálhatnak gazdasági érzéket .
" cukorcirok tényleg a Közép-Nyugat sugarcanéja ", mondta Michael McNeill , aki programfutások , egy mezőgazdasági konzulens üzlet Algonában , Iowában .
Tanulnivaló amerikai egyetemben megmutatták , hogy egy holdnyi cukorcirok termelhet elég szaftot 400 fő számára ethanol 600 gallonjába , mérten 434 gallon egy kukoricás holdból .
Low-energy hálózati teljesítmény . amit csak gondolom , hogy csinál egy egészt , amit sok érzékel ", mondta Danielle Bellmer , biosystems egy társ professzora Oklahoma State Egyetemben tervezve .
Ismail Dweikat , aki kutatások , cirok genetika Nebraska Egyetemében , mondták tanulnivaló javasolják , hogy a cukrt ethanolba lehet megvalósítható tovább dolgozni , és lepárolni azt egy ethanol-water megoldásba , ami egy központi képességbe beszállíthatják őt megcsináló fuel-grade ethanolra .
Vízhiánnyal , szükségelünk olyan egy levágott darabat , mint cukorcirok , ami megkövetel egy pót irrigatio sem ", Dweikat mondta .
Mikor erőszakkal toborozzák a cukrt a szárból ethanolra , a fennmaradt szárra , hívott fél bagassénak , égnek őt , hogy csináljon elektromosságot , vagy használt , mint egy állatállomány díjazott azt gazdag tápdúsak , és mineralia , mondott .
Dweikat azt mondta a cukorcirok növény sejtszerű struktúrája szintén csinálni szabad egy jó választást cellulosic ethanolra , ami használja a növény leveleit , és az ő szaftja vagy szeme helyett származik .
A 2007 energia számla beszólt ethanol 36 billió gallonja egynyári előállításáért , és meghatározta 15 billió gallon egy hasadását kukoricából és 21 billió non-corn forrásanyagból . Rickből Tolman-kból , a National Corn Growers Association CEO-ából , mondták amerikai farmerek termelőképes elég kukorica táplálkozásra lesznek , és üzemanyag . Corn ethanol 15 billió gallonja erejéig ültet , ami majdnem termelhet annyi ethanol , már építve , vagy épülőfélben lehet .
Tolman azt mondta cukorcirok válhat egy kiegészítővé , hogy szemcsézzen ethanolt a jövőben .
A termésű használat ethanolra már provokált vitát farmland használatáról
Van annyi hozzáférhető területünk , hogy ültessünk , és megyünk to válassz ", mondta Bellmer . " akarj termesztünk táplálkozást vagy üzemanyagot , vagy mindkét ? nem amit gondolom , hogy az körül megszerezhetünk ,
Betakarítanak cukorcirokot a Midwestben szeptemberben és októberben éjszakák után szerezz meg hűlj , de mielőtt egy kemény fagy . That ott jelent szól egy kettőhónapos betakarítási időszakról , mikor ethanol növények futtathatnak . The levágott darab sárgás rezedát legyen egy hosszabb képernyőablakod déliekben , de még nem októberből nőve márciusba .
Robert P . Anex , Agricultural Departmentából , és Biosystems Engineering Iowa Statéban , Egyetem , mondta lenne nehéz to ültettess fizetséget magára egy ethanollal , hogy futott-e csak egy pár hónapon át mindegyik év . Anex számjelezi , hogy lenne " módfelett nehéz " csinálni egy csíraképes üzletet cukorcirok ethanolból Észak Amerikában , különösen az északi síkságokban felírni .
De különféle vállalat lefejtett üzletet , tervek , hogy használjanak cukorcirokot .
Ők egyike Florida-based Renergie Inc , ami hiányok amikbe építeni első U.S . ethanol üzemet , ami használ csak cukorcirok . Renergie tervez 10 5-million-gallon növényekkel elkezdjen Louisianában , és kibontás with másik 10 Florida közül . amit Florida adta Renergiét egy millió $1.5 engedélyezz múlt évat .
A társasági sárgás rezeda összevont alak , az ő ethanola gázolajjal töltőállomásban megnyom , és adj el mihelyt helyben a nyilvánosságba , minimalizáló szállítás kerül , mondta Renergie Brian Donovana .
Renergie tervez , hogy használjon technológiát , feltéve a Rusni Distillerynél Kelet-Indiában . Rusni kifelé megmunkált egy utat , hogy használja a levágott darabat ethanolra az International Crops Research Institutéval dolgozva a Semi-Arid Tropicsre ( ICRISAT ,) egy nonprofit javuló mezőgazdaságba ajánlott , hogy szegénységi elektront adjen , és nemesítsen táplálkozás értékpapírt amíg véd utolsó június a környezet . Rusni belekezdett megcsináló ethanolba , használva cukorcirok 791 helyi farmernél nőtt .
Roppant érdeklődési kör cukorcirokban van ethanol worldwidéra ", mondta Bellum Reddy ICRISAT-ben Kelet-Indiában . a legszárazabb videólemez sávja farmerek Kelet-Indiában szegények , és cukorcirok egy levágott darab , ami dolgozik jól irántuk , mondta . " így farmereknek lesznek szélesebb lehetőségei , minthogy értékesítve az ő termésüket és többletjövedelmükat , és tartozott a bio-energy keringéshez
Néhány típusú cirok biztosíthat mindkétet , egy szem , ami zúzhatják őt , mind használni tudnak táplálkozásra , vagy a szárakra korábban be tudnak takarítani ethanol . The növényre , szintén közös részben Kínából és Afrikából , ahol ott szintén érdekelj in használva azt ethanolra .
Országok nagy gondot fordítanak cukorcirokra ", mondta Li Dajue , egy botanikus Kínában , aki bevezet cukorcirokot , 1974-ben amit Mississippi kutatás mezőgazdásza D.M-a . Broadheadából megszerzett táplálkozásra , mikor rakás cukor árak füzérvirágzatot hoztak , és a múlton túl három dekád , kutattak cukorcirok használatát üzemanyagra .


angolból forditotta webEndres 2008