2008. 05. 13.

Mars szonda és kutatás







13, 2008: May : NASA Phoenix Mars Lander készíti el , hogy befejezze az ő hosszú csilleszerelvényét , és kezdjen bele egy háromhónapos küldetésbe ízlés szerint , és szippantsa marsbeli külszíni kőzet maroknyiját , és kitűznek elásott jeget . Thét aknacsatlóst , hogy földet érjen a Red Planeten 25. vasárnapias , májuson .

Percek Phoenix be fog menni a marsbeli kemenceatmoszféra tetejét hét majdnem 13.000 mph . Inben , az űrsiklónak kiegészítenie kell egy kihivó egymásutániság eseményeket , hogy körülbelül 5 mphbe lelassuljon , mielőtt az ő három egyhuzamban fordulás nélkül megtett úta hosszú dűlőben felküzdi magát a leszállás alap . Confirmationa olyan korán jöhet , mint 7:53 p.m . EDT .
Helyes : egy művész NASA Phoenix Mars Lander elgondolása egy erő az ő 2008 földetérése előtt Mars Pulsed rakétamotorak jéghideg síkságain szabályozd az űrsikló cirkáló sebességát a záróhang folyamán második származású . [Larger kép ]
" ez nem egy szerelvény nagymama tornya . Puttingába egy űrsikló biztonságosan Marson kemény és kockázatos ", mondta Ed Weiler , társ adminisztrátor NASA Science Mission Directoratéra NASA Headquartersben Washington . " nemzetközileg , kevesebb , mint az összes kísérlet közül kettedrész , hogy Marson leeresszen következve ".
Elég nagy billeg , hogy elkényeztesse a leszállást , vagy akadályozzon meg a nap- panelekből kibontva mutasd be a legnagyobb ismert kockázat . Howeverat , a High Resolution Imaging Science Experimentből ábrázolj ( HiRISE ) videókamera NASA Mars Reconnaissance Orbiteren , feladat végrehajtására kirendelt eleget , hogy megmutasson egyént , kőzúzók kisebb , mint az aknacsatlós , segítette apassza azt a kockázatot .
Majdnem letakartunk a teljes ugrógödör HiRISE-vel ábrázol ", mondta Washington Egyetem Ray Arvidsona St. Louisben , a Phoenix landing-site elnöke művelve csoportot . " ez jópofa legkevésbé sziklás területek egyikét Mars közül összesein , és bizakodók vagyunk , hogy kőzúzók nem ártalmasan fogják beékelni Phoenix képességét , hogy biztonságosan leeresszünk ".

Felett : a NASA Mars Phoenix Landerre választott megérkező helyszín , körül 68 fok , északi szélesség , sok távolabbi észak , mint a helyszínek , ahol megelőző űrsikló , földre ért Mars . [more en]
Korábban 2002-ben , NASA Mars Odyssey orbiter felfedezte , hogy kiadós víz jég fekvések csak a plattni alatt high-latitude Mars . NASA közül sok választott a Phoenixnek javaslatnak több mint 24 másik javaslatot , hogy váljon első erőfeszítéssé versenyképesen válogatott küldetések Mars Scouta programjában .
" főnix földre fog érni távolabbi északot Marson , mint valamilyen megelőző küldetés ", mondta NASA Jet Propulsion Laboratory , Pasadena , Calif Phoenix Projecta Igazgatója Barry Goldsteina .
A solar-powered robotic aknacsatlós manipulálni fog egy 7.7-foot felfegyverezd , hogy összelapátolja külszíni kőzet mintáit , és alagsori jég . Onboard , amit laboratóriumi eszközök vegyelemezni fogják a minta . Camerákat , és egy Canadian-supplied észlelőállomás el fog látni másik adattal a helyszín környezetéről .

Right : egy művész elgondolása : hónapok , miután leeresztve , várakozási műveletek Phoenix elkezd becsukni , mint téli készletek Far-northern holtjátékokban Mars tapasztalaton egy napfény sem tél folyamán , megfosztva a solar-powered aknacsatlós villamossági . Frostat bélelve a régiót , mint végül a kemenceatmoszféra hűt akaratot temesd el Phoenixat jégben .
" a Phoenix küldetés tanulmányozza az északi talajfagy régiót , de szintén tájol a következő lépésat Mars kutatásban by vajon ez a fagyos régió , ami övezheti-e amennyire a marsbeli plattni 25 százaléka , lakható ", mondta Peter Smith , Phoenix legfontosabb kereső Arizona Tucson Egyetemében .
Úgy van, hogy egy kutatás célnak értékel értékel , vajon már feltételfüzet a helyszínben voltak favorable mikrobás élet . The stukkóra és külszíni kőzet szövete a jég fölött adhatnak megfejtési kulcsakat , vajon a jég , ugyan olvadékok tartós légkörre válaszul kerékpározik-e . Another lényeges kérdés az , vajon a scooped-up minták magába foglalnak-e carbon-based festékáruk , ami potenciális építő adatelemek gyűjteményék és étel holtiglan maga .
Támasztóoszlop finoman hangolt Science@NASA-be frissítésekre . Andre jó szerencsékre , Phoenixnek !
ford webEndres 2008

Nincsenek megjegyzések: